Akumulatori

U ponudi imamo sve vrste akumulatora za automobile, motocikle, radne mašine, čamce i jahte.

TIPOVI AKUMULATORA U PONUDI

  • Klasični (antimon-kalcijum)
  • Zatvoreni sistem (kalcijum-kalcijum)
  • Suvo šaržirani
  • Gel baterije

Auto centar Optima je ovlašćeni servis za sve brendove koje zastupamo

Brendovi

DA LI JE BITNO KOJI SE AKUMULATOR KUPUJE?

Apsolutno nije svejedno koji ćete akumulator kupiti. Najgora varijanta kupovine akumulatora je kataloška kupovina prema Amper satu ili po ranijem iskustvu kakav je već bio. Možda je Vaš stari akumulator bio sasvim dobar ali pre 3, 4, 5 ili 6 godina. U međuvremenu je vaš auto prešao XYZ.000 km, kompresija je oslabila a čaure na alnaseru su se “pojele” i u ekcentru su tako da alnaser povlači i do 50% više snage nego što piše u katalogu.

Sve naše kupce savetujemo da pre ugradnje premere povlačenje alnasera i tek na osnovu rezultata merenja kupe odgovarajući akumulator sa dodatno 10% više snage da ne bi bilo problema u zimskom periodu.

Stepen iskorišćenosti akumulatora, činjenica da li je manje ili više iskorišćen i raspon rezervnog kapaciteta, određuju dužinu radnog veka, što važi i za vaš auto, ako ga 1000 km vozite brzinom od preko 150 km/h, vrlo je moguće da će se raspasti, ali ako ga vozite prosečnom brzinom od 90-110 km/h, proći će 100.000 km bez problema.

Što se tiče baterije važno je punjenje koje mora biti 14 volti a pražnjenje (radio, CD plejer, MP3 plejer sigurnosni alarm…) ne treba biti veće od 0,3 A.

Auto centar Optima će Vam pomoći da kupite akumulator isključivo prema potrebama vašeg automobila.