O NAMA

STR “Optima” osnovana je 1998. godine u Zrenjaninu sa osnovnom delatnošću trgovina uljima, tečnostima i rezervnim delovima za motorna vozila a njen osnivač je Slavko Materić sa svojim sinovima Stojanom I Slavišom.

U prvim godinama postojanja radnje njena jedina delatnost bila je maloprodaja proizvoda kao što su motorna ulja, akumulatori i potrošni materijal za motorna vozila. Iz godine u godinu “Optima” zauzima sve veći udeo u maloprodaji ovih proizvoda na teritoriji opštine Zrenjanin i beleži konstantan razvoj prodajnog asortimana i radnih kapaciteta. Sve vreme se uporedo razvija i usavršava naše stručno osoblje tako da sadašnji AC Optima zapošljava 27 radnika od kojih je jedan administrativni, jedan vozač, a svi ostali su usko specijalizovani u određenim oblastima auto – mehanike.

2005 – te investiramo u proširenje poslovnog prostora tj. kupujemo plac i gradimo poslovno – stambene objekte. 2008. godine selimo se u novoizgradjeni poslovni prostor gde je i sada sedište firme. 2009. godinu obeležila je investicija u izgradnju i opremanje auto servisa sa tri radna mesta. 2010 – te ponovo vršimo proširivanje poslovnog prostora i to prodajnog, skladišnog i servisnog. Iste godine donosimo odluku da našu delatnost proširimo proizvodnjom auspuha. Posle detaljnog istraživanja tržišta 2011 – te investiramo u nabavku profesionalne linije za proizvodnju izduvnih sisitema za putnička i poluteretna vozila. Iste godine registrujemo i brend koji ce obeležavati naše proizvode pod nazivom Magnum Exhaust System.

Od 2008. godine u sklopu  AC Optima radi i auto-servis koji trenutno broji sedam radnih mesta, opremljen dizalicama, najsavremenijim alatima i mašinama za rad. Auto servis pruža sledeće usluge: vulkanizer, reglaža trapa – kompjuterska, brzi servis( zamena ulja, filtera, antifriza itd.), mehanika(trap, kočioni sistm, izduvni sistem, vešanje itd.), GLASS STAKLO – Servis i auspuh servis.

Naš dugoročni cilj je da našim kupcima omogućimo kompletno održavanje putničkih i poluteretnih vozila na jednom mestu. Sve što radimo trudimo se da bude maksimalno kvalitetno a da cene budu povoljne.

Naši partneri, kupci, radnici, dobavljači i ostali saradnici mogu da budu sigurni u dve stvari a to su:

  • Svi dogovori sa naše strane će biti ispoštovan pa i više od toga.
  • Drugo, svi koji se odluče da sarađuju sa nama uštedeće i vreme i novac.

Naš moto: Kvalitet po povoljnoj ceni; Uvek može brže, više i kvalitetnije; Dobar kupac je zadovoljan kupac!

VIZIJA I MISIJA

Poštovani prijatelji, kolege, komitenti…
Želimo ovim putem da vam predstavimo Auto centar OPTIMU kroz dugugodišnji odnos prema poslu ciljevima i planovima za budućnost.
Cilja našeg poslovanja je pružanje vrhunske usluge i kvalitetnih proizvoda po najpovoljnijim cenama i uslovima plaćanja, a samim tim da zadovoljimo naše klijente i obezbedimo sigurnog i zadovoljnog vozača koji će se uvek rado vraćati kod nas.
Našim konstantnim proširivanjem firme sa svim njenim delatnostima smo u mogućnosti da vam ponudimo kompletnu uslugu za vaš automobil. Obrazovanjem, obukom i profesionalnim usavršavanjem napravili smo tim kvalitetnih i profesionalnih radnika koji će u svakom trenutku biti spremni da vam pomognu.
Osvajanjem novih tržišta, održavanjem trenda razvijanja delatnosti obezbeđujemo uspešan rad naše kompanije.
Trudimo se oko dobrog i iskrenog odnosa sa klijentima, bitno je znati primiti pohvalu ali isto tako i savet ili primedbu sa istom zahvalnošću, jer je to jedini način provere kvaliteta pružanja usluga po principu zadovoljan kupac – zadovoljan prodavac.

Auto centar OPTIMA ima dugoročan cilj, a to je zadržavanje sadašnjih klijenata i dobijanje novih sa planom sticanja uslova za priširivanjem naše delatnosti.
Osnovni put našeg poslovanja je da se stvori mehanizam koji se razvija, koji proizvodi kvalitetnu uslugu i dobar proizvod i na svaki način zadovoljava potrebe kupca i izgrađuje atmosferu koja privlači obostrano zadovoljstvo između kupca i prodavca.
Sa željom da sve navedeno bude i sprovedeno u svakom trenutku smo tu za vas i ako smatrate da smo u nečemu pogrešili ili možda se smatrate oštećenim, slobodno nam se obratite i naše rukovodstvo će u svakom trenutku izaći vama i vašem problemu u susret.

Sa ciljem i planom našeg poslovanja su upoznati i naši zaposleni i moraju se pridržavati takvog poslovanja sa ciljem pružanja što boljih usluga. Ovo je kurs po kojem mi želimo da plovimo i naše mišljenje je da samo tako možemo da opstanemo.

U Zrenjaninu, 17.06.2012.
Slaviša Materić

Sve za vaše bezbedno putovanje

DANAS

Današnja “Optima” raspolaže sa sledećim kapacitetima: – 1200m2 poslovnog prostora i to:

  • Auto servis za putnička i poluteretna vozila sa najsavremenijim alatima i opremom i sedam radnih mesta
  • Mašinska radionica sa mašinama sa obradu metala
  • Linija za proizvodnju i ispitivanje izduvnih sistema za putnicka i poluteretna vozila.
  • Trgovina sa približno 10000 različitih artikala (auto delovi, ulja, gume, auto oprema…) na stanju – što nam uz stručno osoblje i profesionalne alate omogućava brzo rešavanje problema našim klijentima.
  • Četiri teretna i pouteretna dostavna vozila
  • Jedan kamion za šlep službu
  • 27 stalno zaposlenih ljudi koji su izuzetno motivisani za pružanje usluga našim klijentima.

SUTRA

Naše mišljenje je da sve što radimo u sadašnjosti ima veliki uticaj na našu budućnost. Stoga, svi naši planovi, entuzijazam i delovanja u sadašnjosti imaju jednu svrhu. Ta svrha je stvaranje moćne i stabilne organizacije koja ce biti lider na tržistu naše zemlje.
Lider kada je u pitanju snabdevanje tržišta našim proizvodima, pružanju usluga u oblasti servisa i održavanja vozila, ali i lider u nametanju visokih standarda poslovanja sa svojim klijentima i partnerima, lider u podizanju moralnih i materijalnih standarda naše zajednice, lider u vodjenu, usavršavanju i širenju našeg tima, lider u poštovanju ekoloških propisa i lider u podršci celoj zajednici.
Naša vizija je da naš zig “magnum exhaust system” u bliskoj budućnosti postane simbol za visok kvalitet široke palete proizvoda koja će pokrivati potrebe tržišta naše zemlje.